noord-frankrijk.jpg

Campingpladser i Nordfrankrig

Camping i Nordfrankrig

For mange er Frankrig stadig campingland nummer et. Og med god grund. Campingpladserne i Frankrig har deres egen charme, der varierer fra region til region. I nord defineres landskabet af de bølgende bakker af rå karakter, som langsomt ændrer sig til klipper ved kysten ved Normandiet og Bretagne.

 

Paris / Ile de France

Ile-de-France, regionen omkring Paris, byder på dejlig natur og mange attraktioner. Dette område med ni royale byer, mere end 400 parker og haver samt middelalderlige landsbyer, er et område med en enestående og fascinerende historie. Gode eksempler er Versailles, Fontainebleau og Provins.

Nordøst Frankrig

Alsace, Lotharingen og Jura er de vigtigste og mest interessante regioner i det nordøstlige Frankrig. Selv om dette område ligger meget tæt på Tyskland, Holland og Belgien er her typisk fransk atmosfære. Også gastronomien er som man forventer i “La Douce France.” Prøv også vinene fra Alsace.

Bretagne

En halvø i det nordvestlige Frankrig, grænsende op til Den Engelske Kanal og Atlanterhavet. De kridhvide sandstrande er smukke, og på de små, charmerende restauranter med udsigt over havet kan I nyde frisk skaldyr. Det smukke landskab er fyldt med mystik og mystiske bautasten.

Normandiet

Normandiet er kendt for de regionale parker, en masse at se og opleve samt lækker mad, specielt skaldyr. En attraktion ved grænsen mellen Normandiet og Bretagne er Le Mont Saint Michel. I må selvfølgelig heller ikke gå glip af de berømte D-dags strande.

Loire

Loiredalen kaldes også Frankrigs have. Denne smukke region er fredet og er endda med på UNESCO's liste over verdensarv. Spredt over dette område finder I en masse fantastiske slotte, som Leonardo da Vincis i Amboise.

Campingpladser

Campingpladser i Loire

Champagne-Ardennerne

Udover besøg hos de store Champagnehuse er der meget andet at se. For eksempel byen Reims, en vigtig kunstby og berømt for sin imponerende katedral. Eller det kunstige reservoir Lac de Der, en af Champagnes bedst bevarede hemmeligheder, med mange muligheder for vandsport.