fr-cot.jpg

Campingpladser i Sydfrankrig

Nyd Sydfrankrig

Måske den mest populære feriedestination: Sydfrankrig. Det skyldes det dejlige klima, det varierede landskab, skøn mad og mange faciliteter og aktiviteter. Vi har udvalgt nogle regioner med hver deres egne karakteristika og specialiteter. I hver region tilbyder Vacansoleil top campingpladser, der er ideelle som base for udforskning af området. Og der er faciliteter nok, så hele familien får alletiders ferie.

 

Languedoc Roussillon

Kysten ved Languedoc Roussillon strækker sig over 240 km langs Middelhavet, fra Côte Vermeille i øst til Carmague i vest. Besøg den middelalderlige by Carcassonne, slap af på stranden eller smag på vine på et af de mange vinsmagningssteder.

Dordogne

Nu til dags er Dordogne en af de populæreste feriedestinationer. Et område, hvor der er meget at se og opleve. Atmosfære, historiske byer og slotte, kanosejlads på floderne Dordogne, Lot og Vézère og selvfølgelig gastronomien. Glem heller ikke at besøge de imponerende grotter i Lascaux.

Côte d'Azur

Kombinationen af luksus og et ideelt ferieklima trækker mange til Côte d'Azur. Kort fra de mondæne kystbyer findes smuk natur. For børnene er der zoo'en i Fréjus eller et af de mange vandlande. Turen over Col de Vence er meget smuk.

Provence

Når I tænker på Provence, tænker I sikkert på lavendelmarkerne og det varierende landskab, bjergkæder og skove. Gå ikke glip af den berømte by Aix-en-Provence, der ligger på et bjerg. Kysten med de stejle klipper og krystalklare vand er virkelig smuk.

Pyrenæerne

Et fantastisk område, der grænser op til Spanien. Her er mange muligheder for sport; cykling, rafting, vandring og kanosejlads. Om sommeren møder I måske jeres favorit cykelryttere på en af etaperne i Tour de France. Eller I kan tænde et lys for dem på pilgrimsruten til Lourdes.

Ardèche

Ardèche er kendt for Gorges de l'Ardèche: den imponerende kløft, der blev skabt af floden Ardèche og som strækker sig fra Vallon-Pont-d'Arc til Saint-Martin-d'Ardèche. Her kan I sejle i kajak, vandre, svømme og besøge de mange grotter og charmerende landsbyer.

Drôme

En dejlig, grøn region. Landskabet karakteriseres af lavendelmarker og olivenlunde. Klimaet er dejligt mildt gennem hele sæsonen. Byen Montélimar er den mest kendte i denne region. Det er især for sin nougat og nougatmuseet.

Auvergne / Aveyron

Dette er en region med overvældende natur. Søer, bjerge, uddøde vulkaner (i sydvest) og en egetræsskov. Hovedstaden er Clemont-Ferrand, kendt for sin imponerende katedral, der er bygget af sorte lavasten. I nord finder I den berømte spa by Vichy.

Gironde

Gironde området er meget populært på grund af de smukke, brede strande ved Atlanterhavet, og selvfølgelig også på grund af  den skønne vin der laves her, nemlig Bordeaux!. Strandene strækker sig langs hele kystlinjen. Der er mange steder hvor du kan leje surfbræt og små sejlbåde, og der er hyggelige terasser og restauranter.

Les Landes

Les Landes er stedet at være for dem der elsker at surfe. Det er meget populært på grund af det skønne klima og den over 100 km lange kyststrækning. I Les Landes finder man også mange Spaer, hvor det er skønt at slappe af en eller flere dage. Hvis I har brug et kulturelt indspark, har I mulighed for at besøge historiske byer såsom, Saint Justin og Labastide d'Armagnac, som ligger langt ude på landet.

Lot

En region med forskellige typer landskab. Fra meget bakkede områder til kalkstens plateauer. Lot dalen er også meget betagende. Cahors er kendt for sine smukke gamle bygninger og det imponerende Pont Valentré. En meget velkendt seværdighed i Lot er Lacave grotterne.

Lot-et-Garonne

Et stille grønt område mellem byerne Bordeaux og Toulouse, opkaldt efter to vigtige floder; Lot og Garonne. Her finder I mange historiske og autentiske byer som bestemt er et besøg værd. I den store by, Agen, kan I få shoppelysten stillet og nyde en skøn middag i en af de mange restauranter.

Ariège

En betagende grøn region som er perfekt til cykel- og hikingture. Afslapning med Pyrenæerne i baggrunden. I denne region er der også mange rester af forhistorie som eksempelvis imponerende grotter med forhistoriske og meget velbevarede hulemalerier.

Campingpladser

Campingpladser i Ariège

Pyrenæerne – Atlantiques

Flot region, ved siden af Frankrig og Spanien og en del af Baskerlandet. Kendte byer er Biarritz, Bayinne og Pau, en historisk by ved foden af Pyrenæerne. Pau er også kendt fra Tour de France. Biarritz er et af de mest kendte badebyer og et paradis for surfere.