header huisdieren.jpg

Hund med på ferie

Ændringer for hund

På hver campingplads side, står om hunde er tilladt i jeres feriebolig. I finder denne information under ekstra info.  
Campingpladsen vil som oftest kræve betaling for slutrengøring. Ofte vil der være en vægtgrænse for hvilke typer af hunde, som campingpladsen vil tillade. Et antal campingpladser tillader kun hunde i lavsæsonen. På nogle campingpladser, vil hunde kun være tilladte i nogle mobilhomes. I Vacansoleils telte er kæledyr aldrig tilladt. Når I søger efter en campingplads til jeres næste ferie, kan I under rejsedeltager indtaste at I ønsker at medbringe jeres kæledyr. Ved at bruge denne søgemulighed, vil I få en liste over campingpladser, hvor jeres kæledyr er velkomne. 

Når I rejser udenlands med hunde er der særlige regler, der skal overholdes. 

Ønsker I at medbringe mere end et kæledyr? Kontakt os venligst telefonisk.p-6.7.10-huisdieren.jpg

Kæledyr på ferien

Generelle regler for transport af kæledyr i EU:

Hunde, katte og fritter skal have et EU pas, hvis de rejser med. Passet indeholder en beskrivelse af dyret, navnet og adresse på ejeren og bevis på at dyret er rabies-vaccineret (hundegalskab). Det nye EU pas erstatter alle tidligere kæledyrspas brugt i Europa og lignende dokumenter, der har været brugt ved transport af kæledyr over landegrænser.

I Danmark er det Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, der varetager EU passet. I Danmark er det praktiserende dyrlæger, der udsteder EU passet.

Hvis jeres kæledyr er med på CITES lister over truede arter skal der udover EU passet også udstedes et CITES dokument. Sørg for at indhente den gældende information fra destinationslandets ambassade eller hos Naturstyrelsens CITES sektion i Danmark på tlf.: 72 54 24 23  

Hunde, katte og fritter skal vaccineres mod rabies. Dette gøres hos praktiserende dyrlæger senest 21 dage før afrejse. Det er ligeledes dyrlægen, der bekræfter vaccinen i EU passet. 
Kæledyrsejere skal desuden sørge for, at dyret er ID mærket. Dette gøres hos dyrlægen, oftest ved en chip. 

For landene herunder gælder særlige regler:

Dyr som er yngre end tre måneder

Når I tager dyr, som er yngre end tre måneder, med på ferie behøver de ikke at være vaccineret. Dog skal ejeren kunne bevise, at det unge dyr er blevet opfostret på samme sted, som det er blevet født indtil feriens start, samt at dyret ikke har været i kontakt med andre dyr, som muligvis kunne have rabies. Det unge dyr må også krydse grænsen hvis det er ledsaget af moderen, som det stadig er afhængig af. Medlemmer af EU-lande må bestemme om de lader dyr, som er yngre end tre måneder, komme ind i landet. 

På nuværende tidspunkt forventes det at Frankrig ikke tillader disse dyr. Holland tillader dyr under tre måneder, hvis de overholder ovenstående restriktioner. Ungarn tillader kæledyr under tre måneder uden rabiesvaccine, dog skal man medbringe dyrets sundhedsattest, som skal være dateret senest otte dage før indrejsen til Ungarn og landets embedsdyrlæge skal kontaktes senest to dage efter indrejsen. Belgien tillader kæledyr under tre måneder uden rabiesvaccine, dog skal man medbringe dyrets sundhedsattest, samt indhente tilladelse fra de belgiske veterinærmyndigheder. I Italien er det ikke tilladt at flyve med dyr under tre måneder. Spanien, det er ikke tilladt at medbringe kæledyr under tre måneder.

Kroatien

Der kan være enkelte hunderacer, I ikke må medbringe i andre lande. Kontakt den veterinære myndighed i det land, I skal rejse til, eller kontakt den danske ambassade i det pågældende land.

Frankrig

Der kan være enkelte hunderacer, I ikke må medbringe i andre lande. Kontakt den veterinære myndighed i det land, I skal rejse til, eller kontakt den danske ambassade i det pågældende land.

Holland

EU reglerne for transport af kæledyr, er gældende i Holland.

Italien

På alle travle offentlige steder, er det obligatorisk at have mundkurv på racer af Bull- og Terrier racer samt krydsninger heraf. Uanset race skal hunde påføres mundkurv, hvis det anmodes. På offentlige steder skal kæledyr være i snor samt være påført mundkurv.

Ungarn

Fra januar 2013 bliver der set på hundens adfærd og ikke race. Hunde med farlig adfærd er derfor ikke velkomne. Hunde der tidligere er blevet set med farlig adfærd, er fx Staffordshire Bull Terrier, må gerne komme ind i Ungarn uden speciel tilladelse. Hvis en hund bliver vurderet som farlig af den ungarske regering, skal der tages særlige forbehold (et barn må fx ikke gå alene med hunden). I.flg. EU-love er det obligatorisk at have et hundepas, hunden er microchippet og vaccineret med rabies. Det er også obligatiorisk at hunden føres i snor. I skal have en mundkurv med til hunden, og den skal tages i brug, hvis dette påkræves. Det er ikke tilladt at lade hunde bade i Ballatonsøen og Velencesøen. På nogle strande er hunde tilladt.

Tyskland

I overensstemmelse med gældende lovgivning må hunde af racerne Pitbull Terrier, Amerikansk Staffordshire Terrier (Amstaff), Staffordshire Bull Terrier, Bull Terriers og krydsninger heraf, ikke transporteres eller importeres sammen med andre hunde i Tyskland. Det samme gælder for andre racer eller krydsninger af racer, der anses for værende farlige. I Tyskland skal alle hunde som udgangspunkt være påført mundkurv på alle offentlige steder.

Tjekkiet

Tjekkiet er et meget hundevenligt land. Lufttransport skal rapporteres senest 24 timer før ankomst. Mere information på den tjekkiske ambassade. Mundkurv skal altid medbringes. Hunde behøver ikke være påført mundkurv medmindre det anmodes. Ved rejser med offentlig transport er mundkurv obligatorisk.

Danmark

Følgende racer og krydsninger heraf er forbudt;
Pittbull Terrier, Tosa Inu, Amerikansk Staffordshire Terrier (Amstaff), Fila Brasiliero, Dogo Argentino, Amerikansk Bulldog, Boerboel, Kangal, Central Asian Ovtcharka, Kaukasian Ovtcharka, South Russian Ovtcharka, Tornjak, Sarplaninac. 
Hunde skal føres i snor offentligt. Hunde må ikke bade ved offentlige strande med blåt flag. Hunde på fire måneder eller derover, skal være iført halsbånd med hundetegn, hvor ejerens fulde navn, adresse og telefonnr. fremgår.

Belgien

I regionen Quaregnon er Rottweileren ikke tilladt. De skal bære mundkurv når de færdes på gaden og de er ikke tilladt til offentlige begivenheder såsom markeder, festivaler og sportsbegivenheder.

Schweiz

Schweiz følger EU reglerne. Alle racer er velkomne, men; Pitbulls, Amerikansk Staffordshire terriers (Amstaff), Staffordshire Bull Terriers, Bull Terriers, Doberman, Argentinsk dogge, Fila Brasileiro's, Rottweiler, Mastiff, Mastin Espagnol, Napolitan Mastiff og Tosa's skal altid holdes i snor og være påført mundkurv.

For alle racer gælder det, at der kan være lokale regler for anvendelse af snor og mundkurv.

Slovenien

Hunde skal være i snor både offentligt og i naturen. For hunde, der kommer fra et land hvor risikoen for rabiessmitte er høj, skal der udføres obligatorisk blodprøve en måned efter rabies vaccinen og tre måneder før afrejse.

Portugal

På alle travle offentlige steder, er det obligatorisk at have mundkurv på racer af Bull- og Terrier racer samt krydsninger heraf. Uanset race skal hunde påføres mundkurv, hvis det anmodes. Hunde skal desuden registreres hos de rette myndigheder og ejeren skal have en ansvarsforsikring.

Spanien

Ved indrejse med følgende racer, skal man ansøge om særskilt tilladelse til indførelse: Pitbull, Dogo Argentino, Rottweiler og Amerikansk Staffordshire. I øvrigt gælder det, at de nævnte racer, skal føres i snor og være påført mundkurv. Det er et lovkrav at hunden skal være fastspændt under kørslen.

Østrig

Der er ingen generelle regler for indførelse af hund til Østrig, men der er lokale regler i de enkelte regioner. I nogle områder, vil der være særlige forholdsregler pga. rabies, her vil være et rødt advarselsskilt og I vil blive bedt om at holde jeres hund i bilen. Ved benyttelse af offentlige transportmidler, skal hunden bære mundkurv og føres i snor.