wielrennen.jpg

Campingpladser ved cykelløbsruter i Frankrig

Pyrenæerne

Dette områder er kendt for sine spektakulære stigninger i Tour de France: Tourmalet – Luz Ardiden – Aubisque – Hautacam, alle smukke ruter, der fører over Tourens mytiske toppe og gennem mindre og ikke så kendte veje med smukke udsigter.

250x166-1_pyrenees.jpg

Côte d'Azur

Dette er den perfekte destination til at kombinere en strandferie med en aktiv tur. Fra stranden kan I på kort tid cykle til bjergene. Karakteristisk for området er de brede boulevarder, palmetræer og enorme yachts, men også de smukke bugter og skove, hvor der er anlagt flere cykelruter.

250x166-3_provence.jpg

Ardèche

I Ardèche findes mange smukke cykelruter med stejle stigninger, som fører jer over  Gorges de l'Ardèche og Montagnes Ardèchoises. Karakteristisk for denne region er de vulkanske bjergtoppe, kastanietræer, floder, hedelandskab og smukke landsbyer. Den kendte årlige cykelfest l'Ardèchoise afholdes her.

250x166-4_ardeche.jpg

Drôme

Regionen hvor I kan bestige et af de mest berømte bjerge: Mont Ventoux. Denne gigant er næsten 2000 m høj og kendt for de klassiske løb i Frankrig. Udover at cykle kan I smage nougaten fra Montèlimar, trøflerne fra Tricastin og selvfølgelig de lækre Côte du Rhône vine.

250x166-5_drome.jpg

Alperne

Dette er den ægte vare! Inkarnerede cykelryttere kan nyde dette område, som er kendt for de mange stigninger i Tour de France. Tænk på  Alpe d'Huez, La Marmotte og Le Galibier. I bør absolut besøge Briançon, også kaldet cyklens hovedstad.

250x166-6_jura.jpg