Storbystur til Rom

Rom

Oplev La Dolce Vita i den italienske hovedstad. Tag på en kulturel tur, nyd en lækker pizza eller pasta, slap af i en luksuriøs bolig på campingpladsen, der ikke ligger langt væk fra Rom

Campingpladser ved Rom

Camping Fabulous – afstand til Rom er 15 km.

Camping I Pini Family Park – afstand til Rom er 67 km.

Roma Camping Village – afstand til Rom er 10 km.

​Camping Village Roma Capitol - afstand til Rom er 24 km.

Storbystur til Rom

En tur gennem Rom, er ligesom en tur gennem forskellige århundreder, hvis man ser på byens historie. I kan sagtens bruge flere dage på at udforske denne metropol, for udover de smukke bygninger er der mange museer, monumenter, historiske bygninger og kirker. Rom er en fantastisk by at shoppe i, samt nyde det skønne italienske køkken. Om sommeren kan temperaturen godt blive høj. Men det er dejligt, gør blot som romerne, træk jer tilbage i en af de mange parker med en lille bid mad eller drikke, afslut eventuelt med en lille lur i skyggen. I kan også bare læne jer tilbage og nyde omgivelserne, som fx gadekunstnere.

Rejseinformation til Rom

For at spare tid er den bedste mulighed at flyve til Rom. Der er to lufthavne: Leonardo da Vinci Fiumicino, dette er den største lufthavn, den ligger 30 km væk fra byen. Ciampino er den anden lufthavn, den ligger 15 km væk fra byen. Mange lavpris flyselskaber flyver til den sidstnævnte lufthavn, hvilket gør den populær, hvis man skal på storbysferie. Fra Ciampino vil det tage 30 min med taxi til camping Fabulous. I kan naturligvis og leje en bil eller benytte jer af offentlig transport.

Populære seværdigheder

Villa Borghese
På dette enorme landsted kan I nemt tilbringe en hel dag. Det huser flere museer, en zoo og mange vandrestier. Der er flere terrasser, cafeer og restauranter, I kan endda leje en lille båd eller en cykel til fire personer. Det mest kendte museum er Galleria Borghese og er helt bestemt et besøg værd.
Udover malerkunst kan Berninis skulpturer også beundres. Vi anbefaler, at I bestiller entrebiletter på forhånd, da det er en meget besøgt attraktion.

Vatikanet
Det er den mindste uafhængige stat i verden, og er beliggende i midten af Rom – ret specielt. Selvfølgelig bedst kendt som hovedsæde for den romersk-katolske kirke, men også pga den imponerende Sankt Peterskirke med Peterspladsen og det Sixtinske Kapel. Hvis Paven er i Rom, giver han sin velsignelse hver søndag kl 12:00, det er en stor oplevelse.

Rom med børn

Bioparco
I kan finde Europas ældste zoo i Rom. Ved godset Villa Borghese ligger Bioparco, en zoo der er 17 hektar. Dyrerne har masser af plads, fordi den er så stor. Det er meget vigtigt, fordi disse dyr engang har været ofre for illegal handel eller er truede arter. Den botaniske have, som er lavet sådan så dyrerne kan føle sig hjemme, det er virkelig smukt at se på og gå igennem.

 

 

 


Colosseum
Et besøg på det gamle amfiteater Colosseum er virkelig interessant for børn. De vil komme på en rejse tilbage i tiden, hvor der var gladiatorer, de kan gå en tur på arenaen og se stederne, hvor gladiatorer og vilde dyr blev holdt. I kan kombinere et besøg til denne gamle konstruktion, med et besøg til Forum Romanum der ligger, hvor ruiner fra det gamle Rom kan beundres.

Shopping i Rom

Mercato delle stampe
Samler I på gamle bøger, aftryk, kort eller frimærker? Boderne på Mercato delle Stampe (marked af aftrykkende) er fyldt med gamle bøger, magasiner og meget mere. Markedet bliver afholdt hver morgen, undtagen om søndagen, på Largo della Fontanella di Borghese, i distrikt Tridente.

 

Via del Corso
En af de mest berømte og længste shoppinggader i Rom. På den 1,5 km lange gade kan I finde store og velkendte butikker, som Benetton, Zara og Sisley. Ønsker I at kombinere shopping med kulturel sightseeing? På 'Corso' kan I finde flere kirker og huset med nr 18, hvor Goethe har boet, er nu et museum.

Spisesteder i Rom

Rom er et perfekt sted når det drejer sig om lækker mad. Oplev det italienske køkken, som har så meget mere at tilbyde end bare pizza og pasta. Lækre salater, traditionelle kød- og fiskeretter og fristende desserter, I dolci.

Nogle tips om spisesteder i Rom:

  • Prøv at undgå restauranter i de meget turistede dele af byen. Priserne her er ekstemt høje og kvaliteten følger ikke altid med. Kig efter de steder, hvor italienerne selv spiser, det er et godt tegn.
     
  • I Rom er det meget normalt at spise når maden bliver serveret. Hvis I venter til alle har fået deres ret, vil dette kunne opfattes på en negativ måde og fornærme kokken.
     
  • Husk på at caffé, er espresso og de synes det er mærkeligt at drikke cappuccino efter maden i Italien. Italienere drikker kun dette til deres morgenmad.

Spisning med børn
De fleste børn foretrækker en pizza eller en tallerken pasta, så dette vil ikke skabe så mange problemer i Rom. Og naturligvis is! Mange isboder tilbyder de bedste og de mest usædvanlige smage – som naturligvis er hjemmelavet italiensk is!

Camping Fabulous - Rom

Perfekt kombination: Gode faciliteter (pools, restaurant og underholdning) og ikke langt til en af verdens smukkeste byer. Det er nemt at komme fra Camping Fabulous til Rom. Det er kun en kort tur med den gratis shuttlebus efterfulgt af få minutters togtur.

Kort over offentlig transport 233,1 KB