Storbyferie Venedig

Venedig

En af de mest besøgte italienske byer og et stort udendørs museum – det er sådan, man bedst kan beskrive Venedig. Det mest unikke ved byen er dens placering. Byen er bygget på øer i en lagune, hvilket gør, at al transport foregår i vandet. I kender dem sikkert allerede – de berømte gondoler (med eller uden en syngende gondoliere).

Campingpladser tæt på Venedig

I princippet kan I besøge Venedig fra alle vores campingpladser ved Adriaterhavskysten. Herunder et udvalg af de campingpladser, der ligger tættest på:

Camping Cavallino – Afstand til Venedig 43 km 
Camping Ca'SavioAfstand til Venedig 60 km
Camping Union LidoAfstand til Venedig 53 km
Camping San FrancescoAfstand til Venedig 74 km
Camping Laguna Village – Afstand til Venedig 74 km
 – Afstand til Venedig 80 km
Camping Village Jolly - Afstand til Venedig 10 km

Dagsture til Venedig

Kombinationen af kulturen og de mange seværdigheder gør Venedig til den bedste destination for en (romantisk) dagstur. Tag nogle behagelige sko på og oplev byen til fods. Det er den nemmeste og mest oplevelsesrige måde at opleve Venedig på. Gå ned af de smalle (ofte blinde) gyder, over de mange broer og langs de hyggelige kanaler. Tag en tur i en gondol og nyd synet når I sejler forbi de gamle handelspaladser og de majestætiske torve.   

Eksperter forudser, at byen i sidste ende vil forsvinde. Vandstanden stiger og byen falder to mm pr. år – så et besøg til Venedig skal helt sikkert på jeres to-do liste! Venedig efterlader et uforglemmeligt minde.

Rejseinformation om Venedig

I kan selvfølgelig køre til Venedig, men vær opmærksom på at centrum er bilfri-zone. I kan parkere ved indgangen til byen, men det koster en del at holde parkeret der. Et billigere alternativ er at parkere ved togstationen Mestre og tage toget derfra. Togturen kører op og ned og i løbet af 10 minutter er I i centrum af Venedig.

Der er også to lufthavne, som ligger tæt på Venedig. Lavprisfly flyver til Treviso (32 km), andre fly flyver til Marco Polo Lufthavn (12 km). Begge lufthavne tilbyder minibusservice til centrum af Venedig. Fra Marco Polo kan I også tage en færge eller en vandtaxi til byen.

Berømte seværdigheder

Basilica di San Marco 
Basilica di San Marco ved San Marco torvet er et imponerende syn. De overdrevne dekorationer, statuerne og tårnene fanger jeres opmærksomhed lige med det samme. Inde i katedralen kan I beundre de værdifulde klenodier såsom marmorstuer, guld- og sølvtøj og relikvier fra flere helgener fx St. Marcus. I kuplerne kan I se dekorationer med diverse passager fra biblen.

 


Sukkenes Bro
Den barokke bro der forbinder Dogepaladset med Venedigs fængsel. Når de mistænkte var dømt i paladset, blev de transporteret til fængslet over broen. Ofte kom de ikke ud af fængslet igen. Deres sidste suk med udsigten over Rio di Palazzo i Venedig blev udåndet på lige præcis denne bro.

Venedig med børn

Fodre duer på San Marco torvet
Det mest centrale torv i Venedig er San Marco torvet (Piazza San Marco). Torvet har ry for at være et af de smukkeste torve i verden og består af to dele: Piazza og Piazzette. Torvet ser fuldstændig ud som det gjorde i middelaldren. Det er rigtig sjovt for børnene at fodre de utallige duer, som bor her. I kan købe poser med foder på torvet.

 


Vaporetto's
Når I er i Venedig, vil de fleste børn gerne opleve byen fra søsiden. Det kan I  gøre ved at leje en gondol, men det er meget billigere at sejle med vaporetto's. Vaporetto's er vandbusser. Et godt råd er at købe et rejsekort. Med rejsekortet kan I benytte jer af vaporetto's ubegrænset hele dagen, og I kan oven i købet besøge de omkringliggende øer.

Shopping I Venedig

Shopping i centrum
I virvaret af små gader og gyder kan I finde de mest fantastiske butikker. Her finder I masser af venetianske masker og souvenirs lavet af Murano-glas. Rundt om San Marco torvet kan I vindueshoppe i butikker med kendte designere, såsom Armani, Prada og Versace. Strada Nuova er også en hyggelig gade. I denne gade mellem stationen og San Marco torvet er de hyggeligste butikker og pasticcerie (konditorier).

 


Rialto marked 
Rialto markedet er et af de mest attraktive markeder i Italien. Bare sid på en bænk og nyd aktiviteten, de friske fisk og de farverige krydderier. Den smukke bygning som Rialto marked holder til i, er en sand fryd for øjet, men de mange forskellige skaldyr indenfor er især værd at se. Fra tidlig morgen bliver den friske fisk leveret af de italienske fiskere direkte fra båden. I kan kombinere Rialto markedet med et besøg til Rialto broen, som giver jer en imponerende udsigt over Canal Grande.

Måltider i Venedig

Selvfølgelig kan I få lækker mad i Venedig – I er trods alt i Italien. Vidste I, at Carpaccio blev opfundet her? I 1950'erne af Guiseppe Cipriani, ejer af den verdenskendte Harry's Bar. I dag kan I stadig spise den berømte carpaccio her, men det er langt fra et billigt måltid. I Venedig er der masser af lækre retter at vælge imellem, fra pasta til pizza. Men selvfølgelig er der også friskfanget fisk.

Gode råd vedrørende restauranter og caféer i Venedig

  • Kig efter en restaurant udenfor det kendte turistområde – det kan spare jer for rigtig mange penge.
  • I Venedig er det ikke tilladt at spise sandwich i gaderne. Bøderne for dette kan være temmelig høje.
  • Hold øje med priserne på tilbehøret. Det er en måde at sørge for at jeres regning bliver ekstra stor.

Måltider med børn
Det er nemt at finde noget, som børnene gerne vil spise. Pizza, selvfølgelig! Eller pasta. Men I vil score flest point på desserten: En lækker italiensk is. I kan finde de bedste isbutikker i Venedig. Lavet efter traditionelle opskrifter med de mest mundvandsfremkaldende smagsvarianter.