900x175_land-polen.jpg

Campingpladser i Polen

Campingpladser i Polen

Skal I på camping i Polen? Hvis I ikke har tænkt på dette, så burde I overveje det, da det er et skønt land at holde ferie i, med varme, solrige somre og en lang kyststrækning med brede, smukke strande. Der er desuden mange seværdigheder i landets talrige historiske byer og masser af vandsportsmuligheder både i nærheden af jeres campingplads i Polen og lidt længere inde i landet ved de mange søer. Og det bedste af det hele er, at alle disse ferieoplevelser kan fås til rimelige priser.

Læs mere
Vælg mellem 1 campingplads i Polen med Vacansoleil

Avanceret søgning:

Familieferie i Polen

I behøver ikke at køre hele vejen til Sydeuropa for at holde en fantastisk familieferie. I kører bare direkte til Polen, som også har en masse at tilbyde. Her er swimmingpools, strande, forlystelsesparker, temaparker, historiske steder, vandsportsaktiviteter, naturområder, og meget, meget mere! Og maden er skøn, med noget for enhver smag. Selv pizza og pasta kan I nyde her, hvis det hører til jeres favoritspise. Det er helt utroligt billigt at spise ude i Polen.

3 praktiske fakta i forbindelse med jeres rejse til campingpladsen i Polen:

  • I behøver ikke et internationalt kørekort i Polen.
  • Det er lovpligtigt at medbringe advarselstrekant, refleksvest og brandslukker i bilen.
  • På vejene A1, A2 and A4 skal der betales vejafgifter. I kan betale med kreditkort eller kontanter, polske zloty og euro. I får altid penge tilbage i polske zloty.

Kyststrækningen: brede sandstrande

Når I holder ferie på en campingplads i Polen, kan I nyde de mest fantastiske dagsudflugter. Polen ligger øst for Tyskland, så landets nordlige regioner er ved havet, Østersøen. Kyststrækningen er over 500 km lang og har en masse smukke strande. De fleste af dem er dejligt brede sandstrande, hvor I kan slappe af mens børnene bygger sandslotte. Men der findes også mindre, mere afsides strande. Hører I til de sportsaktive? Så vil I elske den udfordrende cykelrute, VeloRoute 10, som løber hele vejen langs kysten. Den polske kyst er ret unik, da der også er saltvandsøer her, som oprindeligt var bugte.

Landet med tusindvis søer og andre smukke naturområder

Længere inde i landet i Polen er der også en masse søer. Specielt i det Masuriske søområde i Masurien. Denne region har mere end 2000 søer, så I er omringet af storslået natur lige i nærheden af jeres campingplads. Specielt bør fremhæves Polens største skovområde i Nedre-Schlesien, Bory Dolnośląskie, samt Bialowieska Nationalpark, hjem for den europæiske bøffel, som ovenikøbet er at finde på UNESCO’S verdensarvsliste. Og ikke mindst den fantastiske flod Dunajecs slugt, som er meget populær blandt eventyrlystne rafting entusiaster.

På campingferie med børnene i Polen

Det bugner med sjove steder I kan forkæle jeres børn med at besøge, når I holder ferie på en campingplads i Polen. Først og fremmest er havet tæt på alle de populære turistområder i det nordlige Polen, så der er altid mulighed for skønne strandture. Hvis I tager længere ind i fastlandet, er der også mange dejlige parker, som er perfekte til at tilbringe mindeværdige feriedage med jeres børn. Her er forlystelsesparker, temaparker, klatreparker og smukt anlagte haver, hvor I kan slappe af mens børnene fodrer ænder, tumler rundt på legepladsen eller løber igennem botaniske labyrinter.

Populære byer

Der er mange berømte byer i Polen, som for eksempel Kraków og Warszawa, med deres historiske bycentre. Byen Malbork er også velkendt, da den har verdens største middelalderborg: Slot Mariënborg. Andre populære byer er Torun, Wroclaw, Gdansk, Poznan, Lublin, Lodz, Katowice, Szczecin, Sopot, Zakopane og Zamosc. Disse byers hyggelige, gamle byområder er en ren fest for øjnene og en byvandring værd. Godt tip: De store byer i Polen har ofte gratis WiFi hotspots, selvom I ikke nødvendigvis får brug for dem, da Polen er en del af EU og I derfor kan benytte jer af jeres mobilabonnementer.

Sjove steder ved havet i jeres ferieregion

Sjove steder at besøge ved havet i det populære turistområde i Vestpommern: Wolin, Miedzyzdroje, Rewal, Dobrzyca, Gaski, Kolobrzeg og Dabki. Se mere om, hvad I kan se og gøre på Vestpommerens

Hvordan er maden i Polen?

Når I holder ferie på en campingplads i Polen, har I sikkert også lyst til at nyde et lækkert måltid i godt selskab. Men hvordan er maden i Polen? For mange år siden var hovedingredienserne kartofler og kål, men der er sket en del siden da og nu er det polske køkken under stærk indflydelse fra Middelhavet. Denne kulinariske ændring betyder, at landet kan forkæle sine feriegæster med mere spændende og varierede retter.

Morgenmad og frokost består af brød med ost, pølse, æg eller syltetøj, med the eller kaffe. Aftensmaden består ofte af forskellige slags suppe, såsom den traditionelle polske rødbedesuppe, ærtesuppe, linsesuppe eller den mere kendte tomat-eller kyllingesuppe. De mest almindelige polske hovedretter består af kød, kartofler og grønsager, men pizza og pasta er også meget populært. Godt madtip: Den fyldte pastaret Pierogi. Og til dessert? Bestil et stykke æbletærte (szarlotka), cheesecake (sernik) eller peberkage (piernik) med chokolade!