Coronavirus

Spørgsmål & svar om coronavirus og jeres ferie

Sidst opdateret: 7. december 2021

Hos Vacansoleil følger vi udviklingen vedr. coronavirus (COVID-19) tæt. Vi deler jeres bekymringer og gør alt, hvad vi kan for at hjælpe jer på bedste vis. Jeres sikkerhed er vigtig for os. 

I har sikkert mange spørgsmål til jeres ferie, og derfor har vi lavet denne liste med spørgsmål og svar til jer. 

Vi takker mange gange for jeres forståelse! 

Har I spørgsmål lige nu, så kig i vores spørgsmål og svar nedenfor.   

Informationen på denne side opdateres jævnligt. Seneste opdatering er fra d. 7. december 2021


 

Hvad sker der, hvis der pludselig indføres rejserestriktioner under vores ferie?

Skulle dette ske, følger vi altid regeringens og Udenrigsministeriets råd og vejledninger. I vil modtage besked fra os med information om, hvad I kan gøre. 

Vi anbefaler, I tjekker jeres rejseforsikring før afrejse, så I ved om I er forsikrede i tilfælde af, at rejser til jeres destination frarådes.

Tjek regelmæssigt Udenrigsministeriets hjemmeside  (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/) og hold jer orienterede om situationen på jeres feriedestination.

Kan vi annullere gratis, hvis rejser til destinationen ikke frarådes?

Der er sat forskellige tiltag i værks, der sørger for, at I får en sikker rejse og ferie og derfor kan vi ikke ændre eller annullere jeres reservation uden gebyr. Hvis I stadig ønsker at annullere jeres ferie, gælder annulleringsbetingelserne i henhold til vores lejebestemmelser.

Kan vi udsætte betaling af restbeløbet til det er sikkert opholdet kan gennemføres?

Betalingsfristen for restbeløbet er 60 dage før ankomstdato. Vi har finansielle forpligtelser overfor den bookede campingplads, og kan derfor ikke afvige fra dette. Dette gælder også annulleringsomkostninger. I tilfælde af annullering, skal vi stadig betale annulleringsomkostninger til campingpladsen.

Vil alle campingpladsens faciliteter være åbne i 2022?

Dette varierer fra plads til plads og fra land til land. På de campingpladser vi tilbyder, vil de fleste faciliteter være åbne, men det kan være på en lidt anderledes måde, end I er vant til.

Sikkerhed kommer først. Derfor følger campingpladserne de lokale myndigheders vejledninger nøje. Vacansoleil kan ikke holdes ansvarlig for åbning og lukning af visse faciliteter. Dette afhænger af de lokale vejledninger og kan til hver en tid ændres.

For et fuldt overblik over den nuværende situation anbefaler vi at I tjekker campingpladsens officielle hjemmeside.

Vi vil gerne på ferie. Hvor kan vi finde de aktuelle rejseanvisninger?

På www.reopen.europa.eu finder I oplysninger om lokale coronaforhold i de pågældende lande samt om og hvordan I skal forholde jer. I kan eksempelvis finde info om, om man skal fremvise et negativt COVID 19-testresultat ved grænsen, om man skal lade sig teste i landet eller om man måske skal i karantæne.

Vi har bestilt en ferie. Hvad er rejseanvisningen for vores destination?

I kan finde de aktuelle rejseanvisninger for hvert enkelt land https://reopen.europa.eu/en. Hold jer opdateret på disse sider for officielle rejseanvisninger. På den måde er I informeret omkring lokale forhold og vigtige oplysninger. 

Kan vi sikker og bekymringsfrit tage på vores campingferie?

På campingpladsen kommer I til at opholde jer meget udenfor, hvilket gør det lettere at holde en sikker afstand til andre. Undersøgelser viser, at chancen for at blive smittet udenfor er mindre end indenfor. Desuden rejser I højst sandsynligt i jeres egen bil og I bor i jeres helt egen feriebolig med god plads omkring jer. 

På vores campingpladser oplever I et sikkert feriemiljø, som I kan se frem til at nyde.  

Respekt for sikkerhed: alle campingpladser har en sikkerhedsplan, der går hånd i hånd med de lokale myndigheders direktiver. 

Sikker afstand: campingpladserne sikrer ekstra afstand  på alle fælles områder og ved alle faciliteter. Dette giver jer mere bevægerum og en mere sikker fornemmelse på campingpladsen 

Rengøring og hygiejne: på campingpladserne er der ekstra rengøring, hvilket gør brugen af faciliteterne ekstra sikker. Naturligvis bliver jeres bolig også grundigt rengjort inden jeres ankomst.  

Skal vi have mundbind med på ferien? Og er der andet vi skal sørge for at have med?

Det tilrådes at medbringe en tilstrækkelig mængde mundbind, renseservietter og håndsprit på jeres ferie.

Vi er ikke vaccineret, kan vi tage på ferie?

Reglerne for rejser til andre lande kan variere fra land til land. Se de nyeste oplysninger og rejseanbefalinger på Udenrigsministeriets hjemmeside: Rejsevejledninger(um.dk) eller https://reopen.europa.eu/en 

Vi er ikke vaccineret, kan vi annullere eller ændre vores reservation?

Man behøver ikke være vaccineret, for at rejse i Europa. Reglerne varierer fra land til land, og i de fleste lande kan man med en negativ COVID-19-test sagtens krydse grænsen. Vær opmærksom på at tjekke rejsevejledningerne for at finde ud af, hvilke typer test, der accepteres på netop jeres destination. Hvis I stadig ønsker at ændre jeres ferie, gælder vores standardbetingelser.

Vi har brug for et negativt PCR-testresultat, kan vi annullere eller ændre vores reservation?

Reglerne for at rejse til andre lande varierer fra land til land. Men inden for EU er det aftalt, at man kan krydse grænser, hvis man kan fremvise et gyldigt coronapas i form af et bevis på vaccination eller på en negativ Covid-19-test. Hvilken slags negativ Covid-19 test der accepteres, kan også variere fra land til land. Der er forskellige muligheder for at få en sikker rejse og ferie og derfor kan vi ikke ændre eller annullere jeres reservation uden gebyr.

Hvilke krav er der for at rejse ind i transitlande?

Reglerne ændrer sig ofte, og de mest aktuelle oplysninger kan findes på hjemmesiden for de nationale myndigheder: Rejsevejledninger (um.dk). https://reopen.europa.eu/en

Skal vi fremvise vaccinationsbevis eller en negativ coronatest på campingpladsen?

Dette varierer fra plads til plads. For at være sikker på gældende regler, anbefaler vi, at I tjekker campingpladsens egen hjemmeside. Der kan ligeledes foreligge krav om, at ovenstående dokumenter skal fremvises, når I krydser grænsen til et transitland eller til jeres destinationsland. De nyeste informationer angående rejseråd og -regler kan findes på https://reopen.europa.eu/en 

Der er obligatorisk karantæne ved hjemkomst efter ferie. Kan vi annullere uden gebyr?

Obligatorisk karantæne i hjemlandet er ikke grund til at annullere ferien uden gebyr.

Søg og book

Vælg jeres ønsker

Land
Region
Vælg periode
Ankomstdato Afrejsedato

Antal dage tidligere eller senere:

Rejsedeltagere
  • Voksne
  • Børn
  • Kæledyr