Coronavirus

Spørgsmål & svar om coronavirus og jeres ferie

Sidst opdateret: 28. januar 2021

Hos Vacansoleil følger vi udviklingen vedr. coronavirus (COVID-19) tæt. Vi deler jeres bekymringer og gør alt, hvad vi kan for at hjælpe jer på bedste vis. Jeres sikkerhed er vigtig for os. 

I har sikkert mange spørgsmål til jeres ferie, og derfor har vi lavet denne liste med spørgsmål og svar til jer. 

Vi takker mange gange for jeres forståelse! 

Har I spørgsmål lige nu, så kig i vores spørgsmål og svar nedenfor.   

Informationen på denne side opdateres jævnligt. Seneste opdatering er fra d. 28. januar 2021

Hvor kan vi finde den nyeste information om coronavirus?

Sundhedstyrelsens hjemmeside kan I finde den opdaterede information om coronavirus (COVID-19).

Hvad siger rejsevejledningerne om min feriedestination?

I skal altid tjekke de officielle rejsevejledninger, før I tager på ferie. Således vil I altid være opdaterede på risici, lokale restriktioner og andre vigtige informationer. De nuværende rejsevejledninger for alle lande, findes på Udenrigsministeriets hjemmeside: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Hvor kan vi finde alle pt. gældende rejsevejledninger?

På Udenrigsministeriets hjemmeside https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/ kan I finde alle pt. gældende rejsevejledninger pr. land. Husk: Evt. rejsevejledning skal være gældende på tidspunktet for opholdet.

For hvilke destinationer skal vi udfylde en obligatorisk COVID registreringsblanket?

Blanketten skal udfyldes, hvis I skal på ferie i Belgien og nogle regioner i Italien. 

Belgien

Hvis I skal på ferie i Belgien, og opholdet har en varighed på over 48 timer, kræver den belgiske regering at I udfylder en elektronisk rejseformular. I skal udfylde formularen indenfor 48 timer efter ankomst. Alle rejsedeltagere skal udfylde en individuel formular. Kun børn under 16, der rejser i følgeskab med en voksen eller forældrene, kan registreres på forældrenes formular. 

Gå til den elektroniske rejseformular for Belgien

Italien

Hvis I skal på ferie i Italien og skal opholde jer i Apulien, Calabrien, Sardinien eller Sicilien, kræver de lokale myndigheder, at I udfylder en elektronisk COVID 19 registreringsformular. Hver region har deres egen formular, der skal udfyldes før ankomst. 

 

Hvad skal vi gøre, hvis vi gerne vil annullere, men rejser til vores destination ikke frarådes?

Hvis Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til jeres destination, gælder de almindelige annulleringsbetingelser, som står beskrevet i lejebestemmelserne. 

Hvis I har købt en afbestillingsforsikring, og I har en gyldig grund til at annullere, dækker forsikringen oftest annulleringsomkostningerne. Kontakt venligst jeres forsikringsselskab angående dette.

Hvorfor er vores booking annulleret?

Det kan den være af forskellige årsager, som alle er relaterede til coronakrisen:

Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til destinationen
Campingpladsen er grundet coronarestriktioner ikke klar til at modtage gæster
Boligerne på campingpladsen er ikke klar da coronarestriktioner har forhindret/forsinket arbejdet

Kan jeg nyde min ferie på campingpladsen i sikkerhed?

Alle vores campingpladser har sikkerhedsprocedurer, der er bestemt af de lokale myndigheder i det pågældende land.

 • Sikre arbejdsforhold for personalet: Personalet arbejder med strikse, lokale retningslinjer ift. Sikkerheden. De har fået grundig instruktion i de påkrævede sikkerhedsprocedurer, de bruger værnemidler og er klar til at hjælpe jer med alle spørgsmål I måtte have. 
 • Social afstand: Mange campingpladser tilbyder færre boliger og kan derfor modtage færre gæster for at sikre social afstand. 
 • Rengøring og hygiejne: Campingpladserne arbejder med tilpassede rengøringsprocedurer, der overholder retningslinjerne ift. coronavirussen. Derfor kan I sikkert bruge alle faciliteterne. Jeres bolig bliver også rengjort grundigt, inden I ankommer. 
 • Egne sanitære faciliteter i jeres egen bolig: Alle Vacansoleils mobilehomes og nogle typer safaritelte har eget toilet og bad. 
 • Sikker rejse i jeres egen bil: I kan rejse sikkert til jeres feriedestination I jeres bil end med offentlig transport eller fly. 
   

Er alle faciliteter åbne som sædvanlig?

Dette varierer per campingplads og per land. For at holder jer orienterede, anbefaler vi at I tjekker campingpladsens egen hjemmeside. De fleste faciliteter på de pladser, vi tilbyder til sommer, er åbne, men tingene kan være anderledes, fra det vi er vant til. 

 • Swimming pools & vandrutschebaner: Vandsjov er en del af jeres ferie. I kan plaske rundt og suse ned ad vandrutschebanerne, men der vil være sikkerhedsforanstaltninger, som alle skal overholde. 
 • For børnene: Legepladsen er åben og underholdningsteamet organiserer sjove aktiviteter. Dette er stadig tilfældet, men sikkerheden er afgørende. 
 • Sport & aktiviteter: Disse finder sted i henhold til de lokale regler. For eksempel kan man komme ud for, at aktiviteterne må have færre deltagere og finder sted i mindre grupper. this take place in accordance to local rules. 
 • Mad & drikke: Et lækkert måltid mad eller en drink på terrassen er en del af en god ferie. Restaurantfaciliteterne er åbne, hvis de lokale restriktioner tillader det.

Vacansoleil kan ikke holdes ansvarlig for om faciliteterne er åbne. Hvilke faciliteter, der er åbne afhænger af lokal lovgivning og kan variere hen over sæsonen.   

Kan vi stadig ombooke?

Til og med d. 15. april 2021 kan I uden gebyrer ombooke til en anden campingplads, bolig eller periode. Eneste krav er, at prisen for den nye booking ikke er billigere end prisen for den oprindelige booking. Er dette tilfældet, vil prisen for det oprindelige ophold blive fastholdt. Efter d. 15. april 2021 vil der blive beregnet gebyrer jf. vores lejebestemmelser.

Må jeg rejse på ferie selvom Udenrigsministeriet fraråder det?

Måske I tænker, at I gerne vil på ferie på trods af rejseanbefalingerne. Vi anbefaler ikke at tage af sted, men dette er i sidste ende jeres egen beslutning. Såfremt I vælger at beholde jeres ophold, anbefaler vi, at I kontakter jeres rejseforsikring for at høre, hvordan I er dækket. 

Vi vil gerne annullere vores ophold, selvom rejsevejledningen ikke er negativ. Er det muligt?

Annullering op til 42 dage (eksklusiv) før ankomstdagen: 30% af lejeprisen. 
Annullering fra den 42. dag (inklusiv) før og op til den 28. dag (eksklusiv) før ankomstdato: 60% af lejeprisen. 
Annullering fra den 28. dag (inklusiv) før og op til dagen før ankomstdato: 90% af lejeprisen. 
Annullering på dagen for ankomst eller senere: Den fulde lejepris.