Coronavirus

Spørgsmål & svar om coronavirus og jeres ferie

Sidst opdateret: 24. juni 2021

Hos Vacansoleil følger vi udviklingen vedr. coronavirus (COVID-19) tæt. Vi deler jeres bekymringer og gør alt, hvad vi kan for at hjælpe jer på bedste vis. Jeres sikkerhed er vigtig for os. 

I har sikkert mange spørgsmål til jeres ferie, og derfor har vi lavet denne liste med spørgsmål og svar til jer. 

Vi takker mange gange for jeres forståelse! 

Har I spørgsmål lige nu, så kig i vores spørgsmål og svar nedenfor.   

Informationen på denne side opdateres jævnligt. Seneste opdatering er fra d. 24. juni 2021


 

Hvilke muligheder har jeg, hvis rejser til min feriedestination frarådes?

Hvis Udenrigsministeriets rejsevejledninger kort før jeres ankomstdag (ca. 2 uger) har jeres destination i en rød eller orange zone kontakter vi jer. Herfra ser vi sammen på, hvilke muligheder vi kan tilbyde jer:

  • Gebyrfri ombooking til en anden campingplads, periode eller destination i 2021
  • Gebyrfri ombooking til 2022

Gebyrfri ombooking til en anden campingplads, periode eller destination
I kan ombooke uden ekstra gebyr til en anden periode, en anden campingplads og/eller en anden destination i 2021, forudsat at det nye ophold er af mindst samme varighed som jeres nuværende booking.

Gebyrfri ombooking gælder for bookinger foretaget efter d. 18. januar 2021. Det gælder ikke for bookinger, der oprindeligt havde ankomst i 2020 og er ombooket til 2021.

Gebyrfri ombooking til 2022
Det er også muligt at ombooke jeres ferie til 2022 uden ekstra gebyrer. Så samme campingplads i (ca.) samme periode næste år. 

Allerede indbetalt beløb vil blive fratrukket jeres 2022 booking. Vi kender ikke priserne for 2022 endnu, men vi forventer de vil være nogenlunde de samme som i år.

Vi synes det er vigtigt, at I glæder jer til jeres ferie uden at være nervøse. Hvis ingen af mulighederne passer jer, ser vi gerne på andre muligheder i henhold til de, på pågældende tidspunkt, gældende regler for rejsebranchen.

Hvad sker der, hvis der pludselig indføres rejserestriktioner under vores ferie?

Skulle dette ske, følger vi altid regeringens og Udenrigsministeriets råd og vejledninger. I vil modtage besked fra os med information om, hvad I kan gøre. Vi vil gøre alt, vi kan for at hjælpe jer bedst muligt og sammen vil vi finde den bedste løsning for jer.

Vi anbefaler, I tjekker jeres rejseforsikring før afrejse, så I ved om I er forsikrede i tilfælde af, at rejser til jeres destination frarådes.

Tjek regelmæssigt Udenrigsministeriets hjemmeside  (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/) og hold jer orienterede om situationen på jeres feriedestination.

Kan vi annullere gratis, hvis rejser til destinationen ikke frarådes?

Der er sat forskellige tiltag i værks, der sørger for, at I får en sikker rejse og ferie og derfor kan vi ikke ændre eller annullere jeres reservation uden gebyr. Hvis I stadig ønsker at annullere jeres ferie, gælder annulleringsbetingelserne i henhold til vores lejebestemmelser.

Kan vi udsætte betaling af restbeløbet til det er sikkert opholdet kan gennemføres?

Betalingsfristen for restbeløbet er 60 dage før ankomstdato. Vi har finansielle forpligtelser overfor den bookede campingplads, og kan derfor ikke afvige fra dette. Dette gælder også annulleringsomkostninger. I tilfælde af annullering, skal vi stadig betale annulleringsomkostninger til campingpladsen.

Vil alle campingpladsens faciliteter være åbne i 2021?

Dette varierer fra plads til plads og fra land til land. På de campingpladser vi tilbyder, vil de fleste faciliteter være åbne, men det kan være på en lidt anderledes måde, end I er vant til.

Sikkerhed kommer først. Derfor følger campingpladserne de lokale myndigheders vejledninger nøje. Vacansoleil kan ikke holdes ansvarlig for åbning og lukning af visse faciliteter. Dette afhænger af de lokale vejledninger og kan til hver en tid ændres.

For et fuldt overblik over den nuværende situation anbefaler vi at I tjekker campingpladsens officielle hjemmeside.

Vi vil gerne på ferie. Hvor kan vi finde de aktuelle rejseanvisninger?

I kan finde de aktuelle rejseanvisninger for hver enkelt land på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.  På www.reopen.europa.eu finder I også oplysninger om lokale coronaforhold i de pågældende lande samt om og hvordan I skal forholde jer. I kan eksempelvis finde info om, om man skal fremvise et negativt COVID 19-testresultat ved grænsen, om man skal lade sig teste i landet eller om man måske skal i karantæne.

Vi har bestilt en ferie. Hvad er rejseanvisningen for vores destination?

I kan finde de aktuelle rejseanvisninger for hvert enkelt land på Udenrigsministeriets hjemmeside Rejsevejledninger (um.dk) eller https://reopen.europa.eu/en. Hold jer opdateret på disse sider for officielle rejseanvisninger. På den måde er I informeret omkring lokale forhold og vigtige oplysninger. 

Det er vores håb, at I kan nyde jeres ferie helt som planlagt. Men hvis Udenrigsministeriets rejsevejledninger kort før jeres ankomstdag (ca. 2 uger før) har jeres destination i en rød eller orange zone kontakter vi jer. Herfra ser vi sammen på hvilke forskellige muligheder vi kan tilbyde jer.

Kan vi sikker og bekymringsfrit tage på vores campingferie?

På campingpladsen kommer I til at opholde jer meget udenfor, hvilket gør det lettere at holde en sikker afstand til andre. Undersøgelser viser, at chancen for at blive smittet udenfor er mindre end indenfor. Desuden rejser I højst sandsynligt i jeres egen bil og I bor i jeres helt egen feriebolig med god plads omkring jer. 

På vores campingpladser oplever I et sikkert feriemiljø, som I kan se frem til at nyde.  

Respekt for sikkerhed: alle campingpladser har en sikkerhedsplan, der går hånd i hånd med de lokale myndigheders direktiver. 

Sikker afstand: campingpladserne sikrer ekstra afstand  på alle fælles områder og ved alle faciliteter. Der er også færre boliger tilgængelige, hvilket gør campingpladserne mindre besat end normalt. Alt dette giver jer mere bevægerum og en mere sikker fornemmelse på campingpladsen 

Rengøring og hygiejne: på campingpladserne er der ekstra rengøring, hvilket gør brugen af faciliteterne ekstra sikker. Naturligvis bliver jeres bolig også grundigt rengjort inden jeres ankomst.  

Skal vi have mundbind med på ferien? Og er der andet vi skal sørge for at have med?

Det tilrådes at medbringe en tilstrækkelig mængde mundbind, renseservietter og håndsprit på jeres ferie. Som en ekstra sikkerhed anbefaler vi, at I medbringer jeres eget sengetøj (dyner, sengetæpper og puder) samt linned (lagner, dyner- og pudebetræk). På grund af lokale sikkerhedsforanstaltninger er det, for nogle campingpladser ikke tilladt at tilbyde linned. Et par dage før jeres ankomst modtager I en e-mail med de aktuelle retningslinjer.

Hvorfor anbefales det at medbringe vores eget sengetøj?

Nogle campingpladser tilbyder midlertidigt ikke sengetøj (dyner, sengetæpper og puder) og linned (lagner, dyner- og pudebetræk). Dette skyldes lokale coronaregler og vil stå i jeres bookingbekræftelse og rejsepapirer. Tip: Pak nemt jeres sengetøj i en vakuum-rejsepose. På den måde sparer I meget plads i bagagen.

Hvad hvis vi skal i karantæne og ikke kan rejse på ferie?

Hvis I skal i karantæne pga. covid-19 mindre end 14 dage før jeres ankomstdato, og er i stand til at bevise det, bedes I kontakte os. Så hjælper vi  jer med at finde en passende løsning. 

Det anbefales også stærkt at købe en afbestillingsforsikring, der inkluderer COVID-19.

Vi er ikke vaccineret, kan vi tage på ferie?

Reglerne for rejser til andre lande kan variere fra land til land. Se de nyeste oplysninger og rejseanbefalinger på Udenrigsministeriets hjemmeside: Rejsevejledninger(um.dk) eller https://reopen.europa.eu/en 

Vi er ikke vaccineret, kan vi annullere eller ændre vores reservation?

Man behøver ikke være vaccineret, for at rejse i Europa. Reglerne varierer fra land til land, og i de fleste lande kan man med en negativ COVID-19-test sagtens krydse grænsen. Vær opmærksom på at tjekke rejsevejledningerne for at finde ud af, hvilke typer test, der accepteres på netop jeres destination. Hvis I stadig ønsker at ændre jeres ferie, gælder vores standardbetingelser.

Vi har brug for et negativt PCR-testresultat, kan vi annullere eller ændre vores reservation?

Reglerne for at rejse til andre lande varierer fra land til land. Men inden for EU er det aftalt, at man kan krydse grænser, hvis man kan fremvise et gyldigt coronapas i form af et bevis på vaccination eller på en negativ Covid-19-test. Hvilken slags negativ Covid-19 test der accepteres, kan også variere fra land til land. Der er forskellige muligheder for at få en sikker rejse og ferie og derfor kan vi ikke ændre eller annullere jeres reservation uden gebyr.

Vores vaccinationsdato ligger i vores ferie, hvad nu?

Vi forstår, at det er vigtigt for jer at blive vaccineret. Prøv at planlægge jeres vaccinationsdato uden for jeres ferieperiode. 

Én af vores rejsedeltagere er testet positiv for corona, inden ferien. Hvad er vores muligheder?

Hvis én eller flere af jeres rejsedeltagere indenfor 10 dage før ankomst testes positivt for corona og ikke kan rejse på ferie som planlagt, bedes I kontakte os, så ser vi efter passende løsninger.

Vi anbefaler at købe en afbestillingsforsikring, der tager højde for corona.

Hvilke krav er der for at rejse ind i transitlande?

Reglerne ændrer sig ofte, og de mest aktuelle oplysninger kan findes på hjemmesiden for de nationale myndigheder: Rejsevejledninger (um.dk). https://reopen.europa.eu/en

Hvorfor bliver jeg bedt om at udfylde et en quit claim formular?

Quit claim sendes af Vacansoleil til de kunder, hvis destination har en negativ rejsevejledning. Ved at underskrive formularen viser I, at I er indforståede med, at rejsevejledningen fra de nationale myndigheder er negativ og at det er jeres egen beslutning at tage på ferie, hvis det er hvad I ønsker. I tilkendegiver ligeledes at I er opmærksom alle risici og at I er bekendt med de krav, der stilles for, at man kan krydse grænser.

Kan jeg tage på ferie uden at underskrive et en quit claim formular?

Hvis I har modtaget oplysninger omkring en negativ rejsevejledning fra os, kan I frit beslutte, hvad I vil gøre. I kan ændre jeres planer eller rejse på ferie. Hvis I ikke kontakter os og stadig beslutter at rejse på ferie, skal I være opmærksomme på, at det er på jeres egen risiko.

Skal vi fremvise vaccinationsbevis eller en negativ coronatest på campingpladsen?

Dette varierer fra plads til plads. For at være sikker på gældende regler, anbefaler vi, at I tjekker campingpladsens egen hjemmeside. Der kan ligeledes foreligge krav om, at ovenstående dokumenter skal fremvises, når I krydser grænsen til et transitland eller til jeres destinationsland. De nyeste informationer angående rejseråd og -regler kan findes på Udenrigsministeriets hjemmeside: Rejsevejledninger (um.dk) eller https://reopen.europa.eu/en 

Der er obligatorisk karantæne ved hjemkomst efter ferie. Kan vi annullere uden gebyr?

Obligatorisk karantæne i hjemlandet er ikke grund til at annullere ferien uden gebyr. I sådanne tilfælde kan der tilbydes en ændring af reservationen til en anden periode. 

Søg og book

Vælg jeres ønsker

Land
Region
Vælg periode
Ankomstdato Afrejsedato

Antal dage tidligere eller senere:

Rejsedeltagere
  • Voksne
  • Børn
  • Kæledyr