Campingpladser i Auvergne/Aveyron

En campingferie i Auvergne

I denne region mødes I af vidunderlige bjerge, frodige, grønne skove og vildt, uspoleret landskab. Og kan fryde jer over krystalklare søer, varme mineralske kilder og smukke landskaber. En ferie i Auvergne er en uforglemmelig oplevelse i hjertet af Frankrig og det perfekte sted at nyde en campingferie for familien. I kan vandre eller køre mountainbike gennem regionen og passere et fascinerende landskab  med kratere, kupler af lava, frodige dale og bugtende floder. Friluftsentusiaster kan rigtig slå sig løs  i Regional Parc Naturel des Volcans d’Auvergne eller ved de majestætiske søer Chambon, Sarrans, Selve, Aydat eller Pareloup. Besøg den historiske spaby Vichy, Clermont-Ferrand regionens storslåede middelalderhovedstad, pilgrimsbyen Le Puy-en-Velay og billedskønne Peyre, som er kåret til Frankrigs smukkeste landsby.  Hvis I søger en afslappet campingferie i Frankrigs uberørte område, så følg i Hertugerne af Bourbons fodspor og lad jer forkæle af Auvergnes uimodståelige pragt.

Læs mere
Vælg mellem 2 campingpladser i Auvergne/Aveyron med Vacansoleil

Avanceret søgning:

Camping Le Ranch des Volcans

Châtel-Guyon - Auvergne/Aveyron - Frankrig

Fredelig campingplads med en fantastisk udsigt over Park Naturel Régional des Volcans. Har I lyst til at se Puy de Dôme? Tage på ridetur på jeres campingplads? Besøge Clermont-Ferand og Vichy? Så er I kommet til det helt rette sted!

Sjove aktiviteter for familien ved en sø i Auvergne

Auvergne tilbyder en masse sjov for hele familien ved vandet. Fra de smukke områder ved den enorme Chambonsø, der ligger i hjertet af Regional Parc Naturel des Volcans d’Auvergne, til de populære sommerferiedestinationer Pareloupsøen og Selvesøen. Alle søer er perfekte til sejlads, kano-og kajaksejlads, windsurfing, vandski, eller roning og svømning. Sarranssøen er et paradis for lystfiskere og et dejligt sted at fange jeres aftensmad, som I kan nyde på campingpladsen. Aydatsøen er den største sø i Auvergne og har sine breder i skoven, en smuk strand med gode faciliteter og et vandsportscenter for sejlbåde, katamaraner, joller og vandcykler. Hvis I er ude efter en unik oplevelse anbefaler vi jer en udflugt til naturparken Gorges du Tarn, hvor I kan dykke i krystalklart vand. Floderne Tarn, Doubie, Lot og Aller sørger også for vandsjov, specielt for ’wild water’ entusiaster!

Friluftsaktiviteter i nærheden af  jeres campingplads i Auvergne

Auvergnes uspolerede landskab danner den perfekte ramme for udendørsaktiviteter. Med en sø eller flod nær jeres campingplads er der et væld af aktiviteter for vandsportsentusiaster. I kan svømme, windsurfe, sejle i kano og kajak. Vovehalse tager på wild water rafting på floderne, mens søerne er et sandt paradis for lystfiskere. De er fulde af karper, gedder, aborrer og sandart. Cyklister følger en af cykelstierne der løber nær campingpladserne. De fleste af dem løber langs floder, ad kønne ruter gennem skoven og det flotte landskab. Vandrere bliver  virkelig forkælede her og de modige følger Robert Louis Stevenson stien, som den berømte forfatter tog på æselryg i 1878. Vandsportsentusiaster gør jer klar! Der er virkelig meget for jer i Auvergne. Tag på wild water rafting på floderne, sejl i kano og kajak eller tag en svømmetur i de vidunderlige søer. Hvis I gerne vil se det hele i fugleperspektiv er dette også muligt i Auvergne, og gøres bedst fra en varmluftsballon! Foretrækker I ridning bør I tage en tur ved Chambonsøen, hvor I vil opleve en af de kønneste ture nogensinde.

Byture nær jeres campingplads i Auvergne

Der er mange interessante steder, som er oplagte til en dagstur når I er på camping i Auvergne. Clermont-Ferrand er regionens hovedby og har et fascinerende middelalderkvarter. I kan slentre gennem de snævre gader forbi den sorte, gotiske katedral, konstrueret af vulkansten, og beundre byens helt, Vercingetorix, som besejrede Cæsar i 52 f.Kr. Besøg spabyen Vichy, kendt for sit helbredende vand og dekoreret med smukke belle époque, Art Nouveau og Art Deco bygninger. Moulins var et rigtigt ekstravagant sted på Hertugerne af Bourbons tid. Følg i Coco Chanels fodspor og sip kaffe i de storslåede  Art Nouveau omgivelser på Le Grand Café, hvor hun engang plejede at synge. Et spektakulært syn venter i pilgrimsbyen Le Puy-en-Velay, efter I har besteget de 268 trin op til klippetinden og Saint-Michel kapellet fra det 10. århundrede. Beløn jer selv med en flaske grøn Verveine, den lokale likørspecialitet. I kan nyde den på campingpladsen mens I betragter solnedgangen.

Attraktioner og oplevelser nær campingpladsen i Auvergne

I finder noget af Auvergnes skønneste natur i Chaine des Puys, hvor vulkanske kupler løber gennem regionen. Her er I omringet af søer, floder og skove, der løber igennem Regional Parc Naturel des Volcans d’Auvergne og  de berømte mineralske kilder i Volvic. En dejlig dagstur med børnene kan gå til Vulcania ved foden af Ouy de Lemplegy, kun 26 km vest for Clermont-Ferrand. Det er en super interaktiv temapark dedikeret til vulkaner, med 3D film om udbruddene i Auvergne, og en supersjov drageforlystelse. I får alletiders oplevelse på turisttoget gennem Allier Gorges. Toget kører gennem den skønne nationalpark og snor sig ved siden af Allierfloden. I vil forelske jer i den kønne landsby Peyre, som topper listen over Frankrigs smukkeste landsbyer. Hvis I rigtig vil slappe af, vil I nyde et besøg til sparesortet Châtel-Guyon, hvor I rigtig kan forkæle jer selv og tage helt fornyede tilbage til campingpladsen.